V.G.P. d.o.o. je osnovan 1990 godine u Novom Sadu i 100% je privatna kompanija registrovana za obavljanje poslova iz oblasti međunarodne i domaće trgovine, uvoza, izvoza, zastupanja i prodaje na domaćem tržištu poljoprivredne, šumske i komunalne mehanizacije.

U našem dugogodišnjem poslovanju ostvarili smo uspešnu saradnju sa mnogim renomiranim svetskim proizvođačima mehanizacije, kao i traktora HATTAT. Kada govorimo o priključnoj mehanizaciji za poljoprivredu pre svih bih izdvojili dugogodišnju uspešnu saradnju sa firmom OZDOKEN, a takođe zastupamo i brendove BUFERAGRI, CASELLI, FIMAKS i mnoge druge. Posebno bih izvojili program šumske i komunalne mehanizacije gde zastupamo poznate svetske renomirane proizvođaće ORSI, FAE, PRIMETECH, TAJFUN, S&C INTERNATIONAL.

Maja 2018. godine celokupno poslovanje firme preseljeno je u novi prodajno-servisni centar, koji se nalazi na pravcu od Novog Sada ka Rumenci. U potpuno novoj zgradi i hali nalazi se kompletno opremljen radionički prostor, zatim magacin rezervnih delova i kancelarijski prostor. U sklopu kompleksa nalazi se veliki izložbeni prostor kao i sopstveno carinsko skladište.

Od 01.januara 2024 godine VGP d.o.o. postaje generalni zastupnik za Srbiju korejskih traktora KIOTI.

 

KIOTI – traktori premium klase.

KIOTI je deo Daedong Corporation, sa sedištem u Daegu, Južna Koreja. Globalni je lider u razvoju i inženjeringu određenih poljoprivrednih i industrijskih mašina više od 75 godina.

Daedong Corporation marljivo radi na održavanju i, gde je moguće, poboljšanju visokog kvaliteta svojih proizvoda. Ovo se radi kontrolom projektovanja, izgradnje i proizvodnje u svim ograncima korporacije. Za više informacija o Daedong Corporation, posetite: http://www.daedong.co.kr.

 

ISTORIJA KIOTI TRAKTORA

Kioti je proizvođač traktora koji je deo korporacije Daedong, osnovan 1947 godine. Danas je postao vodeći proizvođač poljoprivrednih mašina u Južnoj Koreji. Njihova glavna delatnost je proizvodnja i prodaja traktora. U svih pet proizvodnih pogona, uključujući livnicu, poklanja se velika pažnja kvalitetu i čvrstoći materijala. Proizvodnja se proširila na mašine za žetvu i setvu, a sve zbog želje za razvojem i proširivanjem asortimana svojih proizvoda.
Prvi Daedong motori proizvedeni su 1949. godine, a u prve Daedong traktore su ugrađeni 1968. godine. Prvo tržište izvan Koreje bilo je američko tržište, a sledeće je Evropa od 1990. godine.
Danas je ime Kioti prisutno u 80 zemalja u kojima Kioti predstavlja seriju različitih traktora. Prisutnost na evropskom, američkom i australijskom tržištu je samo dokaz visokog kvaliteta Kioti traktora.

Kako bi se osiguralo kvalitetno poslovanje na evropskom tržištu, u Rotterdamu je osnovan Kioti Europe, za organizovanje prodaje traktora i rezervnih delova u 27 evropskih zemalja sa više od 200 zaposlenih. U Rotterdamu se nalazi logistički i servisni centar za Evropu, kao i veliko skladište rezervnih delova.